Det här är en annons

De skapar den perfekta mötesplatsen

Med en hel stab runt mathantverket och ett enormt kök där gäster kan få sitta vid ett ”chef´s table” Bergendal skapa den perfekta mötesupplevelsen.

Pax Engström Nyström

Den historiska mötesplatsen Bergendal, som ligger 20 minuter utanför Stockholm, har länge varit ett populärt ställe för fester och bröllop. Hit kommer också många företag som vill göra sina möten och kickoffer till något extra i en genuin och vacker miljö.

Nu satsar Bergendal ännu mer på att ge en mötesupplevelse och matresa utöver det vanliga. Därför har de inte bara engagerat en hel stab i arbetet runt den mat som gästerna blir serverade utan maten förmedlas också med ett gediget matmanifest. Som ett led i detta har allt – ifrån det nya enorma köket, på 400 kvadratmeter, till det intima chef´s table – finslipats in i minsta detalj.

”Maten är en stor del av upplevelsen när du är på möte på en sådan här plats. Därav vårt stora fokus och engagemang kring att ge våra gäster något utöver det vanliga. Därför är äkthet, ärlighet och tydlighet en ambition i allt vi gör med fokus på ekologiskt, svenskt och tidlöst”, berättar Key Dolk, vd på Bergendal.

Förutom det stora nybyggda köket kan alltså Bergendal också, med inspiration tagen från Berlin, ta emot en mindre grupp mer exklusivt till ett ”chef´s table” mitt inne i det pulserande köket.

”Vid vårt intima chef´s table kan vi ta emot 12 gäster som då sitter inne i själva köket. Här får de närkontakt med kockarna och köket med vilket vi kan lova en måltid utöver det vanliga”, säger Key Dolk, vd på Bergendal.

bergendal-2

Chef´s table står uppdukat och klart för kvällens gäster.  

För att kunna leverera gästernas matresa på bästa möjliga sätt har Bergendal skapat en organisation byggd på samarbete och teamkänsla. Hela köket, däribland tre souscheferna, och F&B manager Michel Rizk står tillsammans bakom Bergendals nya köksmanifest.

Michel Rizk berättar att genom att lyssna in, sammanställa och stötta sina medarbetare får han dem att tillsammans uppnå stordåd i köket.

”Jag är väldigt stolt över vårt köksteam och nya restaurangkoncept. Här vill vi, i största möjliga utsträckning, låta gästerna komma så nära oss i köket som möjligt. Att få uppleva maten och drycken i dess äkta miljö och få kontakt med souscheferna och hovmästarna är något extra. Min ambition är att, om man sitter vid kockarnas bord, så ska man kunna luta sig tillbaka och bara njuta. Det ska vara en smakmässig överraskning för både själ och öga”, förklarar Michel Rizk, F&B manager på Bergendal.

Genom historien har herrgården Bergendal blivit vad den är idag och detta vill de ta tillvara genom att utveckla mötesplatsen ännu mer och hoppas med detta kunna erbjuda den bästa möjliga upplevelsen.

”Saker och ting måste göras på riktigt, annars kan det lika gärna vara. Vårt nya kök är rustat för genomarbetade mathantverk där även servering och presentation är lika viktigt som att råvarorna är lokala, ekologiska och närproducerade. Vårt nya koncept för den perfekta matupplevelsen, till både möten och fest, bygger på Bergendals grundstenar: ärlighet, äkthet och på riktigt. Detta är precis vad man får som gäst hos oss”, berättar Michel Rizk.

bergendal-3

Bergendals vd Key Dolk och F&B manager Michel Rizk.  

bergendal-4

Den vackra herrgården på Bergendal där många nygifta har par firat sin bröllopsfest och där varje år serverar ett fantastiskt klassiskt julbord.

Läs mer om Bergendal här